Doorgaan naar inhoud

Waterdichtheid

Waterdichte horloges zijn super handig! U hoeft zo geen zorgen te maken dat uw horloge waterschade oploopt tijdens het dragen. Er ontstaat vaak veel verwarring welk keurmerk waar voor staat, daarom hebben wij van horlogeplanet.nl een mooi overzicht:

  • 30 Meter / 3 Bar / 3 ATM

Het horloge is bestand tegen een klein beetje water, zoals handen wassen en motregen. 

  • 50 Meter / 5 Bar / 5 ATM

Het horloge kan tegen oppervlakkig water, zoals tijdens het douchen.

  • 100 Meter / 10 Bar / 10 ATM

Het horloge kan goed tegen water. Je kan het horloge onderwater houden voor maximaal 5 minuten. Let wel op dat je er niet mee gaat duiken, vanwege de druk. 

  • 200 Meter / 20 Bar / 20 ATM

Het horloge kan goed tegen water en tegen een kleine waterdruk, geschikt voor zwemmen.

  • 1000 Meter / 100 Bar / 100 ATM

Het horloge kan goed tegen water en tegen waterdruk, geschikt voor zwemmen en duiken.

  • IP67 / IP68

Waterbestendigheid van elektronische horloges zoals smartwatches, 1.5 meter onder water voor 30 minuten lang. 

 

 

Wij van horlogeplanet.nl geven garantie op de waterdichtheid. De bovenstaande tabel is tevens onze instructie over hoe u de waterdichtheid moet gebruiken. Waterschade is uitgesloten van onze garantie met uitzondering van zoetwaterschade. Kalk, chloor en zoutwaterschade vvallen dus niet onder de garantie. 

Bij zoetwaterschade wordt er gekeken of onze instructies zijn opgevolgd, is dit het geval, heeft u recht op uw garantie! Wij zullen altijd kijken of er een goede oplossing te bieden is. 

*Wanneer het horloge in contact is geweest met water en er zit damp onder het glas, dit kan gebeuren. Wanneer de damp niet binnen 72 uur is weggetrokken, neem contact met ons op! 

**Voor een goede waterdichtheid is het belangrijk dat de kroon (de draaiknop voor het verstellen van de tijd) goed is vastgedraaid. Let hier op bij het verstellen van uw horloge en wanneer u het horloge in contact brengt met water.