Doorgaan naar inhoud
Zó populair zijn de dames en heren horloges! | Horlogeplanet

Zó populair zijn de dames en heren horloges!

De oorsprong van horloges

Begin 16e eeuw; Het tijdperk waarin een draagbaar horloge tot leven is gekomen. Dit is te danken aan Peter Henlein. Hij heeft meerdere jaren heeft gedaan over de ontwikkeling van een balansveer om deze te assembleren tot een volwaardige ‘draagbare’ klok. Waar wij tegenwoordig niet beter weten dan dat horloges om de pols gedragen worden, werden deze destijds aan de riem of nek bevestigd. Het vakmanschap van Peter Henlein heeft ervoor gezorgd dat horloges ook in de huidige 21ste eeuw, behoorlijk populair zijn onder zowel mannen als vrouwen. Heeft u echter wel eens stil gestaan bij de vraag hoe populair horloges zijn? Waarschijnlijk meer dan u denkt. Horlogeplanet is op onderzoek uitgegaan om op deze vraag antwoord te krijgen.  

Horlogebezit in Nederland

Ruim 80% van de mannen en vrouwen is in het bezit van tenminste één horloge. Dit is gebleken uit een onderzoek van Horlogeplanet (2020). Als we deze waarde doortrekken naar de bevolking in Nederland tussen de 18-65 jaar, zou dit betekenen dat er circa 8 miljoen horloge bezitters in Nederland te vinden zijn. Deze waarde vertegenwoordigt de populariteit van horloges in Nederland. Dit is ook niet vreemd, aangezien een horloge tegenwoordig meer is dan alleen een tijdsaanduiding. Waar vrouwen diverse keuzes hebben in sieraden, zien vooral mannen een horloge als een mooi sieraad om de pols. Ja, ook wij van Horlogeplanet geven toe dat er soms vergeten wordt dat de tijd ook op een horloge waargenomen kan worden.

‘Een horloge moet vooral mooi zijn’

De verschuiving van de functionaliteit van een horloge in de huidige 21ste eeuw vergeleken met de 16e eeuw is daarin opmerkelijk. Waar in de 16e eeuw een uurwerk een geweldig hulpmiddel was om op zee te kunnen navigeren, zal menig mens tegenwoordig weinig notie van hebben. ‘Een horloge moet vooral mooi zijn’. Daar slaan we de spijker mee op zijn kop. Het horloge moet bij je passen. Het is niet voor niets dat er zoveel verschillende horloge merken en smaken te verkrijgen zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens na over a) welk horloge formaat b) welk materiaal horlogeband c) de kastkleur van het horloge die jou het meest trekt.

500 jaar verschil, maar toch dezelfde functionaliteit! Welke kies jij? Liever een 21ste eeuw Hugo Boss of gaat u toch terug in de tijd?

Een wereld vol horloges

Horlogeplanet biedt een wereld bestaande uit een uitgebreid assortiment aan horloges. Denk hierbij aan de horlogemerken Emporio Armani, Hugo Boss, Michael Kors, Tissot, Tommy Hilfiger en nog vele andere merken. Dit allen tegen de laagste prijs. Kijk gerust rond, want de horloge wereld is immers één van de mooiste plekken om te bewandelen. Dit willen wij graag met u delen met ons aanbod!
Vorig artikel Wat zijn de favoriete horlogemerken? - Top 10 van Horlogeplanet