Doorgaan naar inhoud
5 soorten horlogebanden, welke past bij jou? | Horlogeplanet geeft advies!

5 soorten horlogebanden, welke past bij jou? | Horlogeplanet geeft advies!

Het type horlogebandje is bepalend voor welk horloge het best bij jou past. Horlogebandjes komen in verschillende soorten. Maar hoofdzakelijk zijn de volgende soorten de meest voorkomende: stalen horlogebandje, leren horlogebandje, siliconen horlogebandje, stoffen horlogebandje en een mesh horlogebandje
Uit een onderzoek van Horlogeplanet is gebleken dat bijna de helft (43%) voorkeur geeft aan een stalen horlogebandje, opgevolgd door een leren horlogebandje (26%). Siliconen horlogebandje en mesh horlogebandje lopen gelijk met elkaar op (13%). De rest van de respondenten prefereert een stoffen horlogebandje (5%). 

 

Stalen horlogebandje
Een stalen horlogebandje heeft als voordeel dat het duurzaam, slijtvast en goed schoon te maken is. Daarnaast kan het goed tegen vocht en warmte. Sommige dragers hebben last van een nikkel allergie, dan adviseren we te checken of het horlogebandje uit nikkel bestaat of om preventief een ander type horlogeband te kiezen. Een roestvrijstalen (RVS) horlogeband kan bijvoorbeeld een optie zijn. Voor de geschikte maat, dient een stalen horlogebandje vaak versteld te worden. Bij aankoop van één van onze bestsellers, ontvangt u een gratis verstelsetje! Daarmee kunt u eenvoudig het horlogebandje op maat maken.  

Leren horlogebandje
Een leren horlogebandje ziet er chique uit. Omdat het bandje van leder is gemaakt 'leeft' het materiaal, net als een jeans. Zo kan er tijdens het dragen sprake zijn van kleurverandering. Een leren horlogebandje draagt lekker licht en is na aankoop direct klaar voor gebruik. Er zijn namelijk gaatjes geperforeerd, zodat iedere drager zelf kan bepalen hoe strak het bandje om de pols moet. Een leren horlogebandje is minder slijtvast dan een stalen horlogebandje. Daarnaast kan het minder goed tegen warmte en vocht. Gelukkig zijn de bandjes na enkele jaren gemakkelijk te vervangen tegen vaak aantrekkelijke prijzen. 

Siliconen horlogebandje
Een siliconen horlogebandje is soepel, waterbestendig is gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast worden deze soort bandjes gekenmerkt door een hoog draagcomfort; ook ideaal om tijdens het sporten te dragen. De bandjes kunnen wel minder slijtvast zijn, door bijvoorbeeld scherpere voorwerpen (het ontstaan van haarscheurtjes). 

Mesh horlogebandje
Een mesh horlogebandje heeft een modern en vintage uitstraling. De bandjes worden gekenmerkt doordat ze zijn gemaakt van geweven metalen draden. Ook zijn ze slijtvast; ze zijn vroeger regelmatig ingezet bij duikhorloges, aangezien ze bestand moesten zijn tegen wisselende omstandigheden. Doordat de bandjes geen pinnen of schakels heeft, zijn ze minder gevoelig voor externe factoren. 

 

Stoffen horlogebandje 

Een stoffen horlogebandje is speels en biedt veelzijdigheid, omdat stof in theorie van iedere kleur gemaakt kan worden. Zo biedt het verschillende stijlen en creaties. Stof is wat stugger en tamelijk slijtvast. Schoonmaken vergt bij bijvoorbeeld vlekken wel wat meer moeite dan bij bijvoorbeeld een stalen horlogebandje.

 

Een wereld vol horloges
Wijzer geworden van ons advies?

Horlogeplanet biedt een wereld bestaande uit een uitgebreid assortiment aan horloges. Denk hierbij aan de horlogemerken Emporio ArmaniHugo Boss, Michael Kors, en nog vele andere merken. Dit allen tegen de laagste prijs. Kijk gerust rond, want de horloge wereld is immers één van de mooiste plekken om te bewandelen. 

 

Vorig artikel Snel en effectief jouw horloge schoonmaken? Horlogeplanet weet hoe!
Volgend artikel Een horloge links of rechts dragen? Horlogeplanet geeft tips!